woensdag 14 november 2012

Symposium Open Data

Het is geen geheim meer: we zitten op een enorme berg data waar je als gebruiker veel mee zou kunnen. Probleem is alleen dat veel van die data bij overheidsorganisaties zit en eerst ontsloten moet worden en beschikbaarheid moet komen. Dat noemen we Open Data en het is de trend voor de komende jaren.

Eurocommissaris Nelie Kroes zei het in 2011 al en maakte het tot een van haar speerpunten. Overheidsorganisaties moeten de data waarover ze beschikken publiek maken. En het bedrijfsleven moet applicaties ontwikkelen om die data hapklaar te maken voor de consument. En er is genoeg te doen de komende jaren. Want data in overvloed en voor een beetje innovatieve organisatie uitdagingen genoeg om met die open data aan de slag te gaan.

De opleiding IDM (Informatiedienstverlening en -management) van het Instituut voor Communicatie en Media van de Hanzehogeschool Groningen, organiseert op dinsdagmiddag 20 november een symposium over Open Data.

Het symposium is een project van 4e jaars studenten in het kader van hun afstudeerspecialisatie 'Information & Innovation'. De toegang is gratis, aanmelden via opendatagroningen@gmail.com

Het symposium wordt gehouden in de Aula van het gebouw Van Doorenveste, Zernikeplein 11 (bushalte lijn 11 en 15 vanaf centraal station op 2 minuten loopafstand)

Het programma ziet er als volgt uit:

13.00u: Ontvangst met koffie/thee

13.30u: Opening symposium Open Data

13.40u: Keynote: Waarom is Open Data innoverend?

door Job Wiegant, E-adviseur Gemeente Groningen / Projectleider Opening Up

14.20u: Case 'Opening Up'
door Dylan de Jong, ICT-architect RDW

15.00u: Pauze, met demonstraties van apps

15.30u: Case 'Wat kan een derde partij doen met Open Data?
door Lisette Derksen, Regisseur Stadslab Rotterdam


16.10u: Debat geleid door Kees Westerkamp, docent Media & Informatiemanagement, opleiding IDM

De middag wordt afgesloten met een drankje/hapjes

De toegang is gratis, aanmelden via opendatagroningen@gmail.com

Volg het symposium op Twitter en op Facebook

Het symposium wordt gehouden in de Aula van het gebouw Van Doorenveste, Zernikeplein 11 (bushalte lijn 11 en 15 vanaf centraal station op 2 minuten loopafstand).

Zie ik u dinsdag de 20e op de Hanzehogeschool?

Kees Westerkamp





Geen opmerkingen: